Своєчасні знання про СНІД - основа профілактики

В Новояворівському НВК був проведений тиждень, присвячений одній з найважливіших і трагічних проблем, що виникла перед людством наприкінці ХХ сторіччя – ВІЛ/СНІД.

З 03 грудня по 07 грудня 2018р. психологічною службою ліцею проводились заняття з елементами тренінгових вправ, спрямовані на просвіту старших школярів стосовно цієї проблеми.

15 років у світі 1 грудня є Днем боротьби зі СНІДом, а в останні роки його перейменовано в "Міжнародний день порозуміння з ВІЛ-інфікованими".Тема заходу звучить саме як «Своєчасні знання про СНІД – основа профілактики», адже дуже важливо донести школярам думку про необхідність володіння інформацією для того, щоб захистити себе і знати як поводитись з людьми, хворими на ВІЛ/СНІД.

Учні 9-11 класів мали змогу перевірити вже набуті знання за допомогою тесту «Правда або міф». Приємно здивував той факт, що багато ліцеїстів досить обізнані в цій темі, активно підтверджували факти і розвінчували міфи. Також активно обговорювали питання виникнення вірусу. Дізнались, що його відкрили майже одночасно вчені з різних країн – Франції та США. Довідались про основні стадії протікання хвороби та статистичні показники розповсюдження ВІЛ/СНІДу в світі.

СНІД

Завдяки тренінговій вправі «Ситуаційне завдання» учні висловили свої думки щодо того, як слід поводитись з людьми, хворими на ВІЛ/СНІД. Приємно було чути від наших старшокласників свідомі та щирі відповіді, які демонструють толерантне, доросле і позитивне ставлення до інфікованих людей. Така позиція є ознакою зрілої, відповідальної та обізнаної особистості.

СНІД

Кiлькiсть переглядiв: 578

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.